12.5.2018. 9:15
0
Trump će se putem video veze obratiti na ceremoniji otvaranja ambasade u Jerusalemu
Predsjednik SAD Donald Trump će se prisutnima na otvaranju američke ambasade u Jerusalemu u ponedjeljak obratiti putem video veze, najavio je američki ambasador u Izraelu David Friedman

- Prema onome što ja znam, predsjednik će se zvanicama obratiti putem video veze - rekao je novinarima Friedman, bez preciziranja da li će obraćanje biti uživo ili unaprijed snimljeno. 
SAD u ponedjeljak otvaraju ambasadu u Jerusalemu uprkos protivljenju međunarodne zajednice i Palestinaca. Priznanje Jerusalema kao glavnog grada samo Izraela i preseljenje ambasade iz Tel Aviva, što je predsjednik SAD Donald Trump objavio 6. decembra, predstavlja ispunjenje njegovog predizbornog obećanja ali i cijepanje decenijama poštovanog međunarodnog konsenzusa.

Trump je izražavao želju da lično bude prisutan na ceremoniji, ali će ga ipak predstavljati pomoćnik državnog sekretara John Sullivan, kao i ćerka Ivanka i zet Jared Kushner, prenosi B92.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.