12.5.2018. 9:30
0
May: Potrebno odlučiti kako će se američke sankcije odraziti na kompanije koje djeluju u Iranu
Britanska premijerka Theresa May usaglasila se sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom da su potrebni razgovori o tome kako će se američke sankcije odraziti na kompanije koje djeluju u Iranu.

Britanska premijerka je tokom razgovora podržala iranski nuklearni sporazum.

Trump je početkom sedmice rekao da će obnoviti američke ekonomske sankcije koje predviđaju kazne za strane firme koje posluju sa Teheranom, kao i da se SAD povlače iz iranskog nuklearnog sporazuma.

- Premijerka je postavila pitanje mogućih posljedica američkih sankcija na one firme koje trenutno posluju u Iranu. Oni su se dogovorili da timovi dvije države organiziraju pregovore o tom pitanju - rekla je portparolka Therese May, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.