12.5.2018. 13:00
0
Bivšem premijeru Malezije zabranjeno da napusti zemlju
Bivšem malezijskom premijeru Najibu Razaku zabranjeno je da napusti zemlju, kazali su zvaničnici malezijskog ministarstva za imigracije, nakon što je Najib na Facebooku napisao da on i njegova supruga Rosmah Mansor planiraju u subotu otići na odmor u inostranstvo.

Najib je na Twitteru potvrdio da su njemu i njegovoj porodici imigracione vlasti zabranile putovanje u inostranstvo, ali je rekao i da će on poštivati tu odluku, izvještava BBC.

Vjeruje se da su htjeli putovati u Jakartu, glavni grad Indonezije.

Početkom ove sedmice, Najibova vladajuća koalicija Barisan Nasional pretrpjela je nevjerovatan izborni poraz.

Najib je ranije optužen da je preusmjerio 700 miliona dolara iz državnog investicionog fonda 2015. godine, ali je oslobođen optužbi.

Devedestdvogodišnji Mahathir Mohamad u četvrtak je položio zakletvu za novog premijera, čime je on postao najstariji čelnik na svijetu.

Mahathir je izjavio da će narediti detaljnu istragu slučajeva navodne korupcije, uključujući i u vezi s državnim investicionim fondom.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.