15.5.2018. 17:07
0
Putin vožnjom kamiona otvorio most Rusija-Krim
Ruski predsjednik Vladimir Putin vozio je kamion preko novog mosta koji povezuje Rusiju i Krim, koji je Moskva ranije anektirala.

Ruska državna televizija prikazala je Putina za volanom kamiona u kome su bili i radnici, kako vozi preko mosta dugog dvadeset kilometara, koji bi trebalo da poboljša transportnu mrežu između Rusije i Krima.

"Čestitam vam. Ovim ćemo ojačati ekonomiju Krima, Sevastopolja i poboljšati životni standard ljudi", rekao je Putin.

Ukrajinski premijer Volodimir Grojsman osudio je projekat i rekao da šteti životnoj sredini i da veći brodovi neće moći da prođu do svojih luka u Azovskom moru, prenosi Glas Amerike.

"Ruske okupacione sile, koje su okupirale Krim, nastavljaju da krše međunarodno pravo", rekao je ukrajinski premijer.

Rusija je anektirala Krim, poluostrvo na sjevernoj obali Crnog mora 2014, što su Ukrajina i zapadne zemlje osudile kao nelegalno pripajanje teritorije.  


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.