18.5.2018. 14:50
0
"Stanovnici Gaze se nalaze u otvorenom kavezu. Izraelska okupacija mora prestati"
Komesar Ujedinjenih nacija za ljudska prava je upozorio da je Izrael koristio „daleko neproporcionalnu silu“ protiv demonstranata na granici sa Palestinom, pri čemu je, tokom višesedmičnih protesta, poginulo više od 100 osoba, javlja BBC.

Zeid Raad Al Hussein je rekao u Ženevi da se stanovnici Gaze nalaze u „otrovnom kavezu“ te da se izraelska okupacija mora okončati. Hussein je govorio tokom sastanka na kojem se razmatra otvaranje neovisne istrage o događajima u Gazi. Izraelski ambasador je rekao da je Hamas namjerno izložio ljude opasnoj situaciji.

Zeid je rekao da veliki kontrast u broju žrtava na obje strane govori da je korištena pretjerana sila. Jedan izraelski vojnik je navodno ranjen, dok su 43 Palestinaca ubijena, a stotine su povrijeđene.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.