18.5.2018. 21:44
0
Putin najavio uvođenje novog nuklearnog oružja u narednim godinama
Predsjednik Vladimir Putin izjavio je u petak da će ruska vojska početi da prima novo nuklearno oružje u narednim godinama.

Govoreći na konferenciji za novinare nakon sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Sočiju, Putin je kazao da će isporuka novog hipersoničnog vozila Avangard započeti u narednoj godini dok će nove interkontinentalne balističke rakete Sarmat biti uvedene u oružane snage u  2020.

Avangard i Sarmat su među brojnim novim nuklearnim oružjem, koje je Putin predstavio u martu. Naglasio je da novo nuklearno oružje ne može biti oboreno od neprijateljske vatre. Među novim oružjem su krstareći projektili dugog dometa i podvodni dron namijenjen da napada priobalne ciljeve teškim nuklearnim oružjem.

Putin je izjavio da su dva nova sistema proizvedena u martu - hipersonični projektil Kinzal i lasersko oružje - već uvedeni u jedinice Južne vojne oblasti Ruske vojske, prenosi AP.


(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.