20.5.2018. 15:14
0
Tinejdžer iz Teksasa bio ogorčen, jer ga je jedna učenica odbila
Tinejdžer koji je ubio osam učenika i dva nastavnika u Teksasu je bio iznerviran upornim odbijanjem djevojke prema kojoj je agresivno nastupao, ispričala je majka jedne od žrtava pokolja, prenio je Reuters pisanje američkih medija.

Sadie Rodriguez, majka učenice Shana Fisher (16) je rekla da je njena kćerka četiri mjeseca odbijala agresivne pokušaje napadača Dimitrios Pagourtzis (17), da uspostavi vezu. Na koncu, ona mu se suprotstavila i osramotila ga u razredu.

- Sedam dana nakon toga on je pucao na sve koje nije volio, a Shana je bila prva među njima – rekla je majka američkim medijima. Ako se pokaže tačnim ovo će biti drugo masovno ubistvo koje je počinjeno iz istih motiva.

Istraga o slučaju je ušla u treći dan, a zvanični izvori ne navode motiv za masakr, koji je četvrti najgori masark u školama u američkoj povijesti. Učenici opisuju napadača kao usamljenog učenika koji je bio dio fudbalskog tima. Oružje je uzeo od oca koji ga je posjedovao legalno. Istražitelji navode da je on želio nakon pokolja izvršiti samoubistvo, ali nije imao hrabrosti za to.

Napadač u pritvoru čeka optužnicu i suđenje u Teksasu gdje postoji smrtna kazna.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.