22.5.2018. 11:46
0
Južna Koreja tvrdi da za samit Sjevera i SAD-a ima '99,9 posto mogućnosti'
Južnokorejska predsjednička Plava kuća saopćila je danas da postoji 99,9 posto mogućnosti da se dogovoreni samit između Sjeverne Koreje i Sjedinjenih Država održi kako je i planirano.

Chung Eui-yong, vodeći sigurnosni savjetnik predsjednika Moon Jae-ina, izjavio je novinarima na letu za Washington da Južna Koreja trenutno ima 99,9 posto uvjerenja da se samit Sjevera i Washingtona održi kako je i planirano iako je njegova zemlja spremna na nekoliko mogućnosti, navodi Plava kuća.

Moon, u pratnji Chunga, stigao je u Washington u ponedjeljak navečer po lokalnom vremenu kako bi održali samit s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u utorak.

Chung je izjavio novinarima da samit Južne Koreje i SAD ima za cilj iskrenu razmjenu mišljenja između čelnika dvije zemlje o tome kako da se nose s novonastalim situacijama, mrekavši da će samit biti usmjeren na razgovore između Moona i Trumpa.

Kazao je da će Moon i Trump otvoreno razgovarati o načinima da se samit Sjevera i SAD-a učini uspješnim kako bi se postigao značajan sporazum između dvije strane i omogućila bi se njegova provedba.

Trump i sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un  usuglasili su se da se sastanu 12. juna u Singapuru na prvom samitu ikada između Sjeverne Koreje i SAD-a, prenosi Xinhua.

(FENA / Lejla Trle)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.