28.5.2018. 14:00
0
Poplave širom Njemačke, dvije žene udario grom dok su telefonom fotografisale oluju
Nevrijeme u mnogim dijelovima Njemačke izazvalo je poplave, a dvije žene su teško povrijeđene od udara groma.

U Bochumu su, naime, dvije žene (21, 23) sinoć zadobile teške povrede, jer je grom udario u njih dok su pokušavale mobilnim telefonom fotografirati nevrijeme.
 
Jedna žena zadobila je povrede opasne po život i ljekari su kod nje radili reanimaciju, a teže je povrijeđena njena prijateljica.

Odmah nakon nesreće vatrogasci su dobili ogroman broj poziva zbog grada i jake kiše, koja je poplavila mnoge podrume u Bochumu, a zbog kiše je više ulica bilo privremeno neprohodno.

 
I u Gelzenkirchenu je kiša poplavila podrume i ulice, a u Dinslakenu je udar groma izazvao požar na krovu jedne zgrade.

U pokrajini Sjeverni Hesen došlo je do većih poplava, te je samo u općini Valdkapel više od 100 vatrogasaca moralo intervenirati.

 
U dijelu grada Hecerode jedno vozilo je odnio odron, ali su putnici uspjeli da se izbave iz njega bez posljedica, prenosi Avaz.ba. 

I na najvećem aerodromu u Njemačkoj, u Frankfurtu na Majni, zbog nevremena je otkazano više letova, zbog čega je otkazano 66 polijetanja i slijetanja.



Lejla Trle 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.