30.5.2018. 21:45
0
Američki svešetnik traži da mu vjernici kupe četvrti avion: Isus ne bi jahao magarca
Američki sveštenik Jesse Duplantis zatražio je od svojih vjernika da prikupe 54 miliona dolara, kako bi mogao da kupi privatni mlaznjak, i to četvrti po redu, jer Isus ne bi jahao magarca.

Duplantis, koji provopovijeda posredstvom televizije, kaže da mu je Bog rekao da kupi “Falcon 7Ks”,

U početku je, naglašava, bio neodlučan, ali mu je Bog kazao da od njega “nije tražio da ga plati, nego da vjeruje u to”.

U video poruci koju je objavio na svojoj internet stranici, Duplantis (68) je objasnio svoj potez, ističući da je imao tri mlaznjaka, koje je koristio u ime Gospoda.

Kako je rekao, neki ljudi smatraju da sveštenici ne bi trebalo da imaju avione, ali on stvarno vjeruje da bi trebalo da koriste sve dostupne načine kako bi Jevanđelje propovijedali širom svijeta.

Stojeći pored fotografija sa svojim luksuznim voznim parkom, rekao je da mu avion, koji je kupio prije 12 godina, više nije dovoljan, jer ne može da leti bez prestanka, što znači da mora da plati “nepotrebne” troškove zbog punjenja goriva, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.