2.6.2018. 16:10
0
Iz NATO-a poručuju: Ako Iranci napadnu Izrael, nećemo pomoći Izraelu!
Generalni sekretar NATO-a tvrdi da alijansa neće priteći u pomoć Izraelu u slučaju napada njegovog ljutog neprijatelja Irana.

Jens Stoltenberg izjavio je za magazin Der Spiegel u komentarima objavljenim u subotu da je Izrael partner, ali nije član vojnog saveza i da se "sigurnosne garancije" NATO-a ne primjenjuju na Izrael.

Stoltenberg tvrdi da NATO nije angažovan u bliskoistočnim mirovnim naporima ili u sukobima u  regiji.

On je dao te izjave u vrijeme rastućih izraelsko-iranskih napetosti. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu nedavno je pojačao svoje kritike sporazuma iz 2015. između svjetskih sila i Irana, koji nudi Teheranu ukidanje zapadnih sankcija u zamjenu za limitiranja svog nuklearnog programa. SAD su se povukle iz sporazuma u prošlom mjesecu, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.