4.6.2018. 20:50
2
Premijer Izraela se sastao sa Angelom Merkel, Njemačka poručila Palestincima kako "Izrael ima pravo da brani svoju zemlju"
Njemačka kancelarka Angela Merkel primila je danas u posjetu izraelskog premijera Benjamina Netanyahua.

Kako je ranije najavljeno, Merkel i Netanyau su razgovarali o bilateralnim odnosima te o situaciji na Bliskom istoku i nuklearnom sporazumu s Iranom, javlja dpa. 

Njemačka je prije nekoliko dana saopćila da smatra kako Izrael ima pravo da brani svoj teritorij, a u vezi s protestima Palestinaca u Gazi koji traže povratak svoje teritorje.

Netanyahu je u Berlin stigao u sklopu trodnevne turneje u kojoj će, osim s Merkel, razgovarati i s britanskom premijerkom Theresom May i francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, o nuklearnom sporazumu s Iranom.

(Fena / Haris Ahbabović)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.