4.6.2018. 21:05
0
Ajatolah Ali Khamenei poručio Evropljanima: To je san koji vam se nikada neće ostvariti!
Vrhovni iranski vjerski lider najavio je da će ta država snažno uzvratiti na bilo koji pokušaj zapadnih država da ograniče njihov program proizvodnje balističkih projektila.

Ajatolah Ali Khamenei poručio je da je "to samo san koji se nikad neće ostvariti“, javlja agencija Reuters.  

SAD se povukao iz nuklearnog sporazuma s Iranom, između ostalog sa zahtjevom da se ograniči program balističkih projektila. Evropske sile su se tome usprotivile, ali je Iran zatražio od njih da ako žele da zadrže sporazum zbog kojeg je Iran obustavio izradu nuklearnog oružja, morat će dati određene garancije.

Khamenei je ponovio da nema pregovora o novim ograničenjima.

- Neki Evropljani govore o ograničavajnu našeg odbrambenog programa. Ja im kažem, to je san kojim vam se nikad neće ostvariti – naveo je Khamnei u televizijskom obraćanju.

Oštro je ponovo zaprijetio odgovorom ukoliko Iran bude napadnut.

- Ako nas napadnu neprijatelji mi ćemo udariti deset puta jače. Oni ne žele neovisan Iran u regiji - rekao je u govoru povodom 29. godišnjice smrti Homeinija.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.