8.6.2018. 11:50
0
U zračnom udaru na sirijsko selo ubijene 44 osobe
U zračnim udarima koje su vjerovatno izveli ruski avioni po selu u sirijskoj pokrajini Idlib pod pobunjeničkom kontrolom tokom noći ubijene su najmanje 44 osobe, što je najveći pojedinačni broj žrtava u ovoj godini, saopćila je u petak Sirijska opservatorija za ljudska prava.

- Ratni avioni, koji su vjerovatno ruski, napali su selo Zardana u ruralnom sjevernom djelu Idliba tokom noći i izazvali su najveći broj žrtava u jednom napadu u toj regiji, među kojima je 11 žena i djece - izjavio je Rami Abdulrahman, direktor ratne nadzorne grupe sa sjedištem u Britaniji.

Očekuje se da će broj poginulih rasti jer je šezdesetak ranjenih u zračnom udaru u kritičnom stanju, kazao je. Spasioci još pretražuju ruševine u potrazi za preživjelima.

Sjeverozapadna pokrajina Idlib ostaje najveća naseljena sirijska regija u rukama pobunjenika koji se bore protiv vlade u  Damasku.

U posljednjim godinama deseci hiljada boraca i civila pobjegli su tu iz dijelova zemlje koji je preuzela vojska uz pomoć  Rusije i Irana, prenosi Reuters.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.