8.6.2018. 18:10
0
Na protestima 4.000 Palestinaca na Dan Kudsa
Skoro 4.000 Palestinaca okupilo se danas na granici Izraela i pojasa Gaze na Svjetski Dan Kudsa, dok izraelske snage sigurnosti pokušavaju rastjerati izgrednike koje smatraju opasne za sigurnost, prenosi Sputnik.

Navodno je pet Palestinaca ranjeno u protestima. 

- Teroristička organizacija Hamas istaknula je svoje nasilne namjere. Oko 4.000 demonstranata se okupilo na pet mjesta duž pojasa Gaze i pale gume kod ograde. Kao odgovor, IDF koristi sredstva za rastjerivanje demonstranata u skladu s pravilima službe - navedeno je iz izraelskih odbrambenih snaga (IDF).

IDF je dodao da je pojačao sigurnosne mjere duž granice s Gazom, kako bi zaštitili ljude kao i infrastrukturu od Hamasa.

U protestima u martu, poginulo je više od 115 Palestinaca, što je izazvalo žestoke kritike međunarodne zajednice na račun Izraela.

Izrael za sve krivi Hamas, ističući da ta grupa demonstrante koristi za svoju agendu.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.