8.6.2018. 19:10
0
Trump: Rusija bi trebala biti na sastanku zemalja G7
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je danas da bi Rusija trebala prisustvovati sastanku zemalja G7 u Kanadi.

Rusija je izbačena iz grupe koja se zvala G8 2014. godine, zbog aneksije Krima.
 
- Znate, svidjelo vam se ili ne, i možda nije politički korektno, ali moramo voditi svijet naprijed a G7 koji je nekada bio G8 ali je izbačena Rusija. Trebamo Rusiju za pregovaračkim stolom - rekao je Trump.
 
Ostali čelnici zemalja G7, uključujući kanadskog premijera Justina Trudeaua, kritizirali su predsjednika SAD-a uoči samita, osuđujući njegovu administraciju zbog nametanja tarifa na čelik i aluminijum saveznicima uključujući Kanadu i EU.

Izborna pobjeda Trumpa je pod federalnom istragom zbog navodnog miješanja Rusije 2016. godine u predsjedničke izbore u Americi, kao i mogućoj saradnji s Trumpovom kampanjom.

I Moskva i predsjednik SAD-a negirali su takve navode, podsjeća agencija Reuters.

Grupu G7 čine SAD, Kanada, Francuska, Njemačka, Italija, Japan i Velika Britanija.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.