8.6.2018. 20:45
0
Sastanak vojnih šefova Rusije i SAD-a u Finskoj
Ruski načelnik Glavnog štaba vojske Valery Gerasimov sastao se danas sa svojim američkim kolegom generalom Josephom Dunfordom u Finskoj.

Razgovarali su o rješavanju sirijske krize, uključujući bilateralne veze, kao i pitanjima u vezi s sprečavanjem incidenata, saopćilo je rusko ministarstvo odbrane.

Navedeno je da su vojni šefovi dviju zemalja istaknuli važnost što skorije stabilizacije stanja u Siriji, prenosi RT.

Osim toga raspravljali su i o smanjenju napetosti i veće sigurnosti u Evropi.

Gerasimov se također susreo i s finskim vojnim šefom Jarmom Lindbergom s kojim je razgovarao o sigurnosti u Evropi.

U novembru prošle godine, Moskva i Helsinki su uspostavili direktnu telefonsku liniji kako bi ojačali uzajamno povjerenje i povećali transparentnost usljed povećanih vojnih aktivnosti u regionu Baltičkog mora.

(FENA/Amila Alijagić)

RusijaSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.