8.6.2018. 22:30
0
Troje Palestinaca ubijeno na protestima u pojasu Gaze na granici s Izraelom
Troje Palestinaca ubijano je danas tokom demonstracija na granici s Izraelom, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja Gaze.

Više od 520 osoba je povrijeđeno u sukobima demonstranata i izraelskih sigurnosnih snaga u istočnom pojasu Gaze, od kojih su 92 ranjene vatrenim oružjem.

Demonstracije se redovno održavaju od 30. marta, hiljade Palestinaca se okupljaju u blizini izraelske granice, nekada često pokušavajući srušiti dijelove ograde.

Oko 10.000 Palestinaca su palili gume i bacali kamenje na snage sigurnosti na pet odvojenih lokacija uz ogradu, navela je izraelska armija, dodajući da trupe reaguju na odgovarajući način.

Demonstranti su u prošlosti koristili gusti dim kako bi omeli snajperiste izraelske vojske, prenosi dpa.

Izraelska vojska je ranije upozorila stanovnike Gaze da se ne približavaju ogradi, optužujući grupu Hamas koja kotroliše Gazu.

- Pokušali smo s vodenim topovima, suzavcima i drugim taktikama ali one nisu uspijevale - kazao je u četvrtak izraelski premije Benjamin Netanyahu, pokušavajući opravdati upotrebu vatrenog oružja.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.