9.6.2018. 17:05
0
Rouhani u Kini: Teheran i Moskva moraju pojačati dijalog
Iranski predsjednik Hasan Rouhani izjavio je u subotu kako Teheran i Moskva moraju pojačati dijalog nakon američke odluke da napusti nuklearni sporazum iz 2015., javila je ruska agencija TASS.

Rouhani je ovo izjavio tokom susreta s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na sastanku Šangajske organizacije za suradnju (ŠOS), u kojoj su uz Kinu i Rusiju više zemalja srednje i istočne Azije, a koja tokom vikenda održava svoj godišnji samit u gradu Qingdau, na kineskoj istočnoj obali.

 -S obzirom na ilegalni izlazak SAD-a iz ovog sporazuma potreban je još ozbiljniji i važniji dijalog između naših zemalja - kazao je Rouhani.

Po riječima iranskog predsjednika, odnosi Rusije i Irana su sve pozitivniji. "Svakim danom oni se dalje razvijaju", istaknuo je Rouhani, navodi ruska novinska agencija.


(Fena/Admir Oručević)

RusijaIran
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.