10.6.2018. 19:00
0
Umro Pavlos Giannakopoulos, tvorac velikog Panathinaikosa, jedan od najbogatijih ljudi Grčke
Tužna vijest stiže iz Grčke, gdje je u 89. godini izdahnuo čovjek koji je bio sinonim za velikana iz Atine.

Pavlos Giannakopoulos, čovjek koji je bio sinonim za košarkaški klub Panathinaikos, preminuo je u Grčkoj u 89. godini života.

- Panathinaikos vas poziva da se oprostite od Pavlos Giannakopoulosa, čovjeka koji je promijenio svoju historiju, grčku košarku i grčke sportove. Pavlos Giannakopoulosje možda otišao danas, ali njegove ideje će živjeti i stvarati nove generacije Panathinaikos zauvijek. Pavlos Giannakopoulos- čovjek koji će zauvijek biti u našim srcima - istaknuto je na Instagramu Panathinaikos. 

Samo mjesec i po od gubitka Kostasa Giannakopoulosa jedna od najbogatijih porodica u Grčkoj ostala je i bez glave porodice, najstarijeg člana. 

Giannakopoulos je grčki biznismen čije se bogatstvo procjenjuje na 975 miliona eura. Osnivač je farmaceutske industrije "Vianeks", ali je mnogima poznatiji zbog vođenja Panathinaikos, zajedno sa svojim bratom Tanasisom, koje je trajalo od 1987. do 2012. godine, kada se povukao i prepustio posao kontroverznom sinu, koji problematično vodi klub, ulazi u sukob s Euroligom, a ima i skandalozan profil na Instagramu za jednog predsjednika takvog kluba.

Pavlos Giannakopoulos je od Panathinaikosa napravio jednog od najvećih evropskih giganata. Doveo je na mjesto trenera Željka Obradovića i s njim je PAO osvojio pet titula prvaka Evrope, a prije toga je imao jednu iz 1996. godine. 

Titule u domaćem prvenstvu i Kupu Grčke gotovo da ne mogu i da se nabroje iz perioda vladavine Pavlos Giannakopoulos u Panathinaikosu.

Grčka, ali i evropska košarka je danas izgubila velikog čovjeka, koji će biti upamćen u historiji ovog sporta, prenosi Telegraf.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.