11.6.2018. 8:58
0
Italija zatvorila luke za brod s migrantima
Italija neće dopustiti humanitarnom brodu s više od 600 migranata da pristane u bilo koju od njenih luka, saopštila je Vlada te zemlje.

Italijanska Vlada je zatražila od Malte da otvori svoja vrata za brod.

Na brodu se nalazi 629 migranata koji su spašeni na Mediteranu, prenosi CDM.

Među njima su 123 maloljetne osobe bez pratnje odraslih, 11 djece i sedam trudnica.

Malta je, međutim, odbacila poziv, navodeći da nema nikakve veze sa spasilačkom operacijom zbog čega bi moglo doći do diplomatskog spora između dvije savezničke zemlje, članice Evropske unije.

Novi italijanski ministar unutrašnjih poslova Matteo Salvini je tokom izborne kampanje obećao da će zaustaviti priliv migranata u zemlju.

"Malta nikoga ne prima. Francuska vraća ljude s granice, Španija oružjem brani svoju granicu. Od danas i Italija će reći ne krijumčarenju ljudi i biznisu ilegalnih imigracija", napisao je Salvini na Facebooku.



(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.