12.6.2018. 15:05
0
Princ William u posjeti Bliskom istoku
Britanska kraljevska palača saopćila je da prva posjeta princa Williama Bliskom istoku neće biti "politička", nego fokusirana na susrete s ljudima tog regiona.

Posjeta će započeti u Jordanu u nedjelju, nakon čega će otputovati u Izrael u utorak a turneju će završiti boravkom u Palestini u srijedu i četvrtak.

Kensingtonska palača je na Twitter nalogu navela da posjeta nije političke prirode, nego usmjerena na ljude u tom regionu, njihovu kulturu, težnje i iskustva.

On će se također susresti i sa visokom političkim kao i religijskim liderima u sve tri države, kao i sa osobama iz svijeta biznisa, civilnog društva, medija, umjetnicima ...

Po dolasku u Palestinu, vojvoda će se prvo sastati sa predsjednikom Mahmoudom Abbasom, prenosi novinska agencija WAFA.

Nakon toga, program posjete na Zapadnoj obali uključivat će događaje koji se usredotočuju na probleme s kojima se susreću izbjegličke zajednice, priliku da upozna palestinsku kulturu, muziku i hranu, kao i druženje s mladim osobama.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.