17.6.2018. 14:15
0
Seehofer: CSU ne namjerava srušiti kancelarku Merkel ni njenu vladu
Njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer insistirao je na tome da njegova stranka nema namjeru srušiti kancelarku Angelu Merkel i njenu vladu, ali još nema nikavog nagovještaja kompromisa u ogorčenom sporenju oko migracije.

Seehofer traži da Njemačka vrati nazad neke tražioca azila sa svojih granica. Merkel se protivi takvoj jednostranoj akciji, tvrdeći da bi to oslabilo 28-članu Evropsku uniju.

Seehofer predvodi regionalnu bavarsku stranku. Hrišćansko socijalnu uniju (CSU), sestrinsku stranku konzervativaca kancelarke Merkel. Njegova stranka u ponedjeljak će održati sastanak svog rukovodstva koje bi odobrilo Seehoferova nastojanja da insistira na svojim zahtijevima. Ukoliko stranka to učini, to bi zaprijetilo opstanku vlade.  

- Nikome u CSU nije u interesu da ruši kancelarku niti da uništava koaliciju - navode u nedjelju novine Bild am Sonntag Seehoferove riječi, prenosi Associated Press.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.