17.6.2018. 14:30
0
Migranti za koje je Italija zatvorila luke stigli u Španiju
pasilački brod Aquarius u vlasništvu humanitarne organizacije u nedjelju je stigao u špansku luku Valenciju, sedmicu dana nakon što je Italija odbila dati dozvolu brodu da se usidri sa 629 migranata na palubi.

Španski premijer Pedro Sanchez ponudio je da prihvati brod, što znači da je morao otploviti dodatnih 700 nautičkih milja nakon što je pokupio migrante iz nestabilnih plovila kod libijske obale.

Na brodu je trenutno 106 migranata nakon što su dva broda iz italijanske obalne straže i mornarice podijelili putnike kako bi učinile njihov dugački put sigurnim, prenosi Reuters.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.