18.6.2018. 14:47
0
Merkel prihvatila Seehoferov rok za graničnu kontrolu do kraja juna
Njemačka kancelarka Angela Merkel prihvatila je rok do kraja juna od ministra unutrašnjih poslova Horsta Seehofera za graničnom kontrolom, saopćili su izvori iz kancelarijata za dpa.

Seehofer je objavio rok u ponedjeljak, rekavši da će narediti graničnoj policiji da vraća migrante ukoliko Merkel ne ispuni svoje obećanje da će naći rješenja za bavljenje ilegalnom imigracijom na nivou EU.

Sudeći po izvorima, Merkel je kazala da će 1. jula objaviti izjavu za javnost o njenim naporima na stvaranju bilateralnih sporazuma s članicama EU na odvijanju migranata koji su već registrovani u drugoj zemlji bloka.

Samit EU u Bruxellesu 28. i 29. juna trebao bi se baviti sporenjima između evropskih zemalja oko imigracije.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.