20.6.2018. 9:10
0
Merkel odbacila Trumpovu tvrdnju: Kriminal u Njemačkoj je u opadanju
Nakon tvrdnji američkog predsjednika Donalda Trumpa da migranti stoje iza porasta kriminala u Njemačkoj, njemačka kancelarka Angela Merkel je ukazala na statističke podatke koji pokazuju da je kriminal u njenoj zemlji zapravo u opadanju.

“Ministar unutrašnjih poslova je nedavno predstavio statističke podatke o kriminalu, i oni govore sami za sebe. Vidimo blago pozitivan razvoj. Uvijek moramo činiti više u borbi protiv kriminala, ali su brojke veoma ohrabrujuće”, rekla je Merkel.

Statistički podaci objavljeni prošlog mjeseca pokazali su da je ukupan kriminal u Njemačkoj opao za 9,6 posto 2017. godine.

Prema istraživanju iz januara, koje je urađeno pod pokroviteljstvom njemačke Vlade, nasilni kriminal u zemlji je porastao za gotovo 10 posto 2015. i 2016. godine, pri čemu je više od 90 posto kriminala tada pripisano porastu broja mladih tražitelja azila.

Trump je kazao kako njemački zvaničnici ne žele prijaviti stvarno stanje.

“Kriminal u Njemačkoj porastao za 10 posto (vaničnici ne žele to prijaviti) otkako su migranti primljeni. U drugim zemljama je čak i gore. Ameriko, budi pametna”, napisao je Trump na Twitteru.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.