21.6.2018. 8:36
0
Sud u SAD Dževada Avdića proglasio krivim za ubistvo, iako nije pucao
Dževad Avdić, 22-godišnjui mladić iz Chicaga, osuđen je za ubistvo iako nije pucao iz vatrenog oružja, prenosi The Chicago Tribune.

Mladić je osuđen za ubistvo Mexwlla tokom pljačke droge u mjestu Skoki. Prilikom tog incidenta teško je ranjena i Gadauova djevojka Jeanette Spitz. 

Incident se odigrao 2014. godine, a proglašenje krivim Avdića bi moglo koštati doživotnog zatvora.

Kako prenosi The Chicago Tribune, Avdić nije pucao u Gadaua, nego to je učinio Antonio Hicks. Ipak, zakoni u pojedinim američkim državama nalažu da samo učešće u pljački u kojoj se dogodila povreda sa smrtnim ishodom može biti dovoljna da se i saučesnik osudi za ubistvo prvog stepena.

Ugledni Chicago Tribune piše da Avdić, iako je zaista planirao ukrasti marihuanu, nije znao da Hiks ima pištolj, a kada je shvatio već je bilo prekasno.

Hik još čeka suđenje za ubistvo, prenosi The Chicago Tribune.

SADUbistvo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.