21.6.2018. 9:30
0
Donald Trump potpisao dokument kojim se ukida razdvajanje djece od roditelja
Predsjednik SAD-a Donald Trump potpisao je izvršnu odredbu o imigraciji kojom bi trebalo da bude okončano razdvajanje porodica imigranata koji ilegalno prelaze granicu sa Meksikom.

Riječ je o tome da zadržimo porodice zajedno, a da, u isto vrijeme, imamo veoma zaštićenu granicu. Nikada nisam želio da porodice budu razdvojene - rekao je Trump.

Trump je nekoliko sati ranije u neočekivanom preokretu rekao da će potpisati ukaz.

Američka administracija je na meti žestokih kritika u zemlji i inostranstvu, jer je u proteklih pet sedmica 2.300 djece odvojeno od roditelja koji su privedeni zbog ilegalnog ulaska u zemlju.


(Patria/Admir Oručević)

 
SADTrump
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.