26.6.2018. 11:47
0
Dražen Dakić, koji je u Njemačkoj ubio šestogodišnjeg sina i još dvije osobe, osuđen na doživotnu kaznu
Njemački sud je rano jutros osudio Dražena Dakića na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva svog šestogodišnjeg sina i još dvije osobe.

Okružni sud u Rotvilu je, zbog posebno teškog krivičnog djela, odlučio i da Dakić neće moći biti pomilovan nakon što odsluži 15 godina kazne, piše "Schwarzwaelder-bote".


Javljaju i kako jednom, nakon što sud presudi da se radi o posebno teškom krivičnom djelu, osuđenik može prijevremeno biti pušten samo iz posebnih razloga. Primjerice, zbog teške bolesti ili starosti.

Podsjetimo, Dražen Dakić je prošle godine u Njemačkoj ubio šestogodišnjeg sina, dečka svoje bivše žene i njenu rodicu. Suprugu je poštedio samo kako bi patila.

Prvi dan suđenja mnogi su plakali

Suđenje Dakiću počelo je prije tri mjeseca, mjere osiguranja su tokom suđenja bile velike - jako naoružana policija, oštra kontrola ulaza i osobnih dokumenata. Velik broj medija čekao je početak suđenja, ali i brojni građani.

Jedan od građana za "Schwarzwaelder-bote" je tada kazao: "Došao sam jer sam želio vidjeti kako izgleda neko ko je učinio nešto tako strašno."


Lice ubice mogli su vidjeti samo oni koji su bili unutar sudnice. Ubica je preko glave stavio majicu koju nije skidao ni dok je u lisicama ulazio u sudnicu. Tek kad su nestali fotografi, uklonio je majicu s lica i prvo ročište je moglo početi.

Tužioci tvrde da se Dakić nije mogao pomiriti s činjenicom da ga je Ekatarina u februaru prošle godine ostavila i pobjegla sa sinom. Dakić je oružje kupio u Srbiji ili Hrvatskoj, piše Index hr.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.