26.6.2018. 20:15
1
Kenijski novinar odgovorio na izjave Plenkovića: Nisam siguran da puno Afrikanaca uopće zna gdje je Hrvatska
Nisam siguran da tako puno Afrikanaca uopće zna gdje je Hrvatska i kakav je ondje život, rekao je Chrispin Mwakideu, novinar iz Kenije.

Podsjetimo, premijer Hrvatske Andrej Plenković izazvao je lavinu komentara jučer kazavši da bi mnogi ljudi iz zemalja Afrike i Srednjeg istoka vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj.

''Imate ogromne plus demografske trendove u zemljama Afrike i Srednjeg istoka gdje je sasvim drukčija situacija. Tamo je takvo siromaštvo da bi svi vapili da imaju standard kakav je u Hrvatskoj'', kazao je Plenković. 

Novinar Deutsche Wellea Srećko Matić tim je povodom upitao svog kolegu iz Kenije Chrispina Mwakideua sanjaju li zaita Afrikanci o hrvatskom standardu.

''Nisam siguran da tako puno Afrikanaca uopće zna gdje je Hrvatska i kakav je ondje život. Siguran sam da je u redu, ali mislim da će vam većina tražitelja azila reći da žele živjeti u uobičajenim bogatim državama - Njemačkoj, Francuskoj, SAD-u, Australiji...'',rekao je Mwakideu, prenosi Bljesak.

(Amila Alijagić)

 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.