27.6.2018. 15:05
0
Tusk: EU mora biti spremna na najgore scenarije kada je u pitanju Trump
Predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk kazao je da su transatlantske veze pod "ogromnim pritiskom" zbog politike koju vodi čelnik SAD-a Donald Trump.

- Moje je uvjerenje, dok se nadamo najboljem, da moramo biti spremni Uniju pripremiti na najgore scenarije - napisao je Tusk u pismu liderima EU, prenosi Sputnik.

Prošlog petka, Trump je saopćio da će, ukoliko EU ne ukloni tarife i trgovinske barijere SAD-u uskoro, njegova administracija podignuti carine na sve automobile uvezene iz EU.

Trgovinski nesporazum između SAD-a i EU intenziviran je nakon što je Washington nametnuo 25 posto tarifa na uvezeni čelik i deset na aluminij.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.