3.7.2018. 19:23
0
Sirijska vlada pozvala građane da se vrate kući
Sirijska vlada pozvala je građane, koji su zbog ratnih dejstava napustili svoje domove, da se vrate nakon što su sada veliki dijelovi zemlje oslobođeni.

Situacija se promijenila nakon oslobađanja dijelova zemlje koje su držali teroristi, a koje su sada oslobodile vladine snage u saradnji sa saveznicima ili kroz proces pomirenja, prenosi SANA.

Mnoge interno raseljene osobe vratille su se u svoja područja, a vlada je istaknula da je odgovorna za njihovu sigurnost, kao i to da će im pružiti sve moguće usluge, rekli su zvaničnici.

Damask je istaknuo važnost humanitarnih organizacija i međunarodne zajednice da pomognu kako bi se sirijski građani vratili u svoju zemlju, prenosi RT.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.