4.7.2018. 8:24
0
Otkriveno zašto su dječaci na Tajlandu ušli u opasnu špilju
Tajlandski mornarički specijalci došli su do 12 dječaka i njihovog fudbalskog trenera koji su zarobljeni u poplavljenoj špilji, kilometar ispod zemlje.

U međuvremenu se saznalo da su mladi nogometaši vjerovatno ušli u špilju, uprkos zabrani ulaska za vrijeme kišne sezone, u sklopu rituala inicijacije. 

Kako je jedan od stranih spasilaca koji pomažu tajlandskim kolegama, Britanac Ben Rejmenanc objasnio za medije, djeca i njihov trener su ušli unutra i pokušali doći do kraja tunela, kao neka vrsta inicijacije za lokalne dječake kako bi se potpisali na zidu i potom se vratili nazad, prenosi Index.hr.

Djeca su svih deset dana bila bez hrane, a preživjeli su pijući vodu koja je kapala sa stropa spilje, zahvaljujući kiši zbog koje su i zaglavili pod zemljom. 

Admiral tajlandskih mornaričkih specijalaca Arpakorn Jukongajev rekao je na pres-konferenciji kako su spasioci "dali dječacima hranu, za početak lako probavljivu i visokokaloričnu, s dovoljno minerala", prenosi Inedx hr.

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.