6.7.2018. 11:00
0
Seehofer: EU dogmatskim pristupom Brexitu riskira ugrožavanje ljudskih života
Njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer upozorio je Evropsku uniju da riskira ugrožavanje ljudskih života dogmatskim pristupom Brexitu jer on ometa postizanje nelimitiranog sigurnosnog sporazuma s Britanijom, javio je u petak Financial Times.

U pismu Evropskoj komisiji od 27. juna, Seehofer se odmakao od zvanične politike Berlina, insistirajući da "osiguranje bezbjednosti građana Evrope treba imati prednost pred svim aspektima pregovora o Brexitu", prenosi FT.

- Slabljenje evropske sigurnosne arhitekture ugrozilo bi sve građane EU i podrilo bi njihovu temeljnu potrebu za sigurnošću. Uvijek prisutna prijetnja prekograničnog terorizma ukazuje na potrebu neograničene saradnje u budućnosti - navodi Seehofer u pismu.

Njegovi stavovi ojačali bi poziciju britanske premijerke Therese May koja je u više navrata poručivala Evropskoj uniji da razmotri evropsku sigurnost prije nego što isključi Britaniju iz svojih sigurnosnih struktura, prenosi Reuters.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.