9.7.2018. 12:43
0
Svijet na nogama: Spašen peti dječak, čeka se izvlačenje i ostalih
Akcija spašavanja osam dječaka i njihovog fudbalskog trenera, koji su već dvije sedmice zaglavljeni u pećini na Tajlandu, počela je danas u 11.00 sati po lokalnom vremenu (šest sati ujutru po srednjoevropskom) i u njoj učestvuje više spasilaca nego jučer, a prema najnovijim informacijama, spašen je i peti dječak.

Kako je rekao šef misije spašavanja na konferenciji za novinare, u akciji učestvuje isti multinacionalni tim kao i jučer, a vjeruje se da će spašavanje potrajati nekoliko sati.

Četiri dječaka koja su izvučena jučer nalaze se u bolnici, gdje se vrši ispitivanje njihovog fizičkog stanja, ali još nisu imali kontakt s porodicama jer se ljekari plaše moguće infekcije.

Nisu objavljena ni imena spašenih dječaka iz poštovanja prema porodicama dječaka koji se još nalaze u pećini.
 
Sombon Sompiangjai (38), otac jednog od zarobljenih dječaka, kazao je da su spasioci rekli roditeljima prije početka operacije da će prvo na površinu izvlačiti “najjaču djecu”, prenosi Avaz.ba.

– Nije nam rečeno koje dijete je izvedeno. Ne možemo posjetiti naše dječake u bolnici, jer ih moraju pratiti 48 sati – rekao je on i dodao da se “nada dobrim vijestima večeras”.

(Lejla Trle) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.