9.7.2018. 22:15
1
Johnson upozorio da će Britanija biti kolonija EU nakon Brexita
Bivši britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson upozorio je u ponedjeljak da će Ujedinjeno Kraljevstvo završiti kao kolonija Evropske unije nakon što je vlada objavila planove o tješnjim trgovinskim odnosima s blokom nakon Brexita u idućoj godini.

Johnson je danas podnio ostavku zbog plana premijerke Therese May za Brexit, koji uključuje zadržavanje bliskog savezništva s pravilima EU prema proizvedenim robama.

- Uistinu krećemo ka statusu kolonije - i mnogi će imati problema da uvide političke prednosti tog konkretnog aranžmana - navodi Johnson u obrazloženju ostavke objavljenom na političkom websiteu Guido Fawkes, prenosi Reuters.

(FENA/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.