10.7.2018. 13:58
0
Amerikanka ciglom pretukla 91-godišnjeg starca: Vrati se u Meksiko!
Rodolfo Rodriguez kaže da u 91 godinu svog života nije doživio ništa slično onome što mu se dogodilo na američki Dan nezavisnosti, 4. jula u Kaliforniji. Dok je šetao, nepoznata žena ga je brutalno pretukla, udarajući ga betonskom ciglom po glavi i vičući da se "vrati u Meksiko".

Rodriguez je zaista Meksikanac, a iz svog grada Michoacana dolazi dvaput godišnje u posjet obitelji u Willowbrooku, u okrug Los Angelesa u Kaliforniji. Dok je tamo, kaže nesretni starac za CNN, svakog dana šeta susjedstvom nakon ručka. "Svi ga u susjedstvu već poznaju", kaže njegov unuk Erik Mendoza.

Rodriguez je bio u šetnji i prošle srijede, na američki nacionalni praznik, kad je prošao pored jedne Afroamerikanke i njenog djeteta. Žena ga je izgleda optužila da se zabio u dijete, bez upozorenja ga napala betonskom ciglom, a onda je pozvala i obližnju grupu muškaraca, optuživši ga da joj pokušava ukrasti dijete.

"Ali to nije istina. Cijelog života nisam nikad uvrijedio", kaže Rodriguez dok mu se suze slijevaju niz lice prepuno modrica. 

Muškarci i žena nastavili su ga mlatiti, a na kraju su ga ostavili krvavog na pločniku. Mendoza kaže da su djedu slomljeni čeljust, jagodične kosti, dva rebra i da ima modrice na licu, leđima i trbuhu. Proveo je šest sati u bolnici. S obzirom na njegovu dob i brutalne batine, sretna je okolnost što je uopće živ. 

Unatoč očitoj apsurdnosti tvrdnje da bi 91-godišnjak mogao oteti dijete majci, muškarci su joj se pridružili u premlaćivanju ovog Meksikanca. "Nisam se ni zabio u njeno dijete. Samo sam prošao pored nje, a ona me gurnula i onda me udarala dok nije bila gotova", objašnjava Rodriguez.


Ovom brutalnom i rasističkom napadu svjedočila je i prolaznica Misbel Borjas koja se vozila u autu tom ulicom u trenutku kad je žena mlatila Rodrigueza. "Čula sam je da govori, vrati se u svoju zemlju, vrati se u Meksiko. Kad sam ju pokušala snimiti mobitelom, bacila je tu betonsku ciglu prema mom automobilu", kaže Borjas za CNN.  

Policija Los Angelesa još uvijek traga za "ženskom osumnjičenicom i tri do četiri muška osumnjičenika". Međutim, policija još uvijek nije utvrdila motiv napada. "Zabrinuti smo, osobito zbog vrste zločina koji je počinjen. Tu je bilo i 4-godišnje dijete koje je svjedočilo napadu. Ne možemo dopustiti da nam takvi ljudi šetaju ulicama", izjavio je zamjenik šerifa D'Angelo Robinson za CNN.

"Mislim da znamo tko su (napadači), ali samo želim da ih policija nađe. To je sve što naša obitelj želi, pravdu za našeg djeda", kaže Mendoza čija obitelj je pokrenulai GoFundMe kampanju za prikupljanje sredstava za medicinske troškove, piše Index hr.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.