10.7.2018. 22:01
0
Trump ne može reći da li mu je Putin prijatelj ili neprijatelj
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u utorak kako ne može reći da li mu je Vladimir Putin prijatelj ili neprijatelj, i da bi sastanak s ruskim predsjednikom mogao biti najlakši dio njegove evropske turneje koja uključuje prisustvo samitu NATO-a i posjetu Britaniji.

Obraćajući se novinarima u Bijeloj kući prije odlaska na sedmicu dana dugi put, Trump je ponovio svoje kritike NATO saveznika što ne ulažu dovoljno u vojsku i ukazao je na političke napetosti u Britaniji oko vladinih planova Brexita.

- Tako da imam NATO, Britaniju koja je donekle u previranju, i imam Putina. Iskreno govoreći, Putin bi mogao biti najlakša stavka od svih. Ko bi to pomnslio? - kazao je Trump.

- Vidjet ćemo kako će se to odvijati - izjavio je on o samitu s Putinom koji će se održati u Helsinkiju u ponedjeljak.

Upitan da li mu je Putin prijatelj ili neprijatelj, Trump je odgovorio: "Zaista ne mogu odmah na to odgovoriti. Što se mene tiče, mi smo konkurenti".

Trump, čija je predizborna kampanja iz 2016. godine pod istragom navoda o saradnji s Rusijom, izjavljivao je u više navrata da želi dobre odnose s bivšim neprijateljem iz vremena Hladnog rata uprkos napetostima s Rusijom oko Ukrajine, Sirije i navodnog izbornog uplitanja širom svijeta.

Trump negira svako savezništvo s Rusijom, prenosi Reuters.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.