12.7.2018. 10:42
0
Rusija: NATO je 'beskoristan' vojni blok, mi gledamo Svjetsko prvenstvo
Rusko ministarstvo vanjskih poslova nazvalo je NATO savez "beskorisnim", nakon što je alijansa okrivila Moskvu za provokativne akcije na granicama s njenim članicama.
- Dok beskorisni NATO-ov vojni blok nas optužuje za provokacije i održava u Briselu samit, mi se pripremamo da gledamo Svjetsko nogometno prvenstvo - navedeno je iz ministarstva, prenosi Sputnik.

Čelnici NATO članica pozvali su Rusiju da povuče svoju vojsku koja je stacionirana u Ukrajini. Također je izraženo nezadovoljstvo zbog ruskog raspoređivanja modernih raketnih sistema u Kaljiningradu.

Nakon NATO samita u glavnom gradu Belgije, lideri su još jednom istakli podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine, Gruzije i Moldavije, sa njihovim međunarodno priznatim granicama.

(Fena/Alen Avdić)
NATORusija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.