12.7.2018. 14:00
0
Stoltenberg: Gruzija će postati članica NATO-a
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg insistirao je na samitu u Bruxellesu na ulasku Gruzije u taj vojni savez, bez obzira na separatističke težnje u toj bivšoj sovjetskoj republici.

- Gruzija će postati članica NATO-a - naveo je Stoltenberg, prenosi AP.

Dodao je da NATO, kojeg čini 29 država, podržava teritorijalni integritet Gruzije, uključujući njen suverenitet nad odcijepljenim regionima Južnom Osetijom i Abhazijom.

Rusija i Gruzija imale su kratki sukob 2008. godine, koji je doveo do proglašenja nezavisnosti tih regiona.

Međutim bez obzira što Gruzija pruža značajan doprinos NATO operacijama, Alijansa još uvijek ne želi da je pozove u članstvo dok se konflikti sa ta dva regiona ne okončaju.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.