13.7.2018. 13:41
0
U Engleskoj zabilježen porast nasilja u porodici nakon ispadanja Engleske sa SP u fudbalu
Porodično nasilje u Engleskoj povećano je tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, a stručnjaci očekuju da će te brojke biti još veće nakon poraza reprezentacije u polufinalu.

Vodeće britansko udruženje za pomoć ženama žrtvama nasilja navodi da je njihov centar u julu primio najmanje 3.500 prijava za porodično nasilje, što je za 600 više od prosjeka. 

Broj žrtava koje je policija prijavila Nacionalnom centru za porodično nasilje povećan je za petinu ovoga mjeseca, tokom kojeg je engleska reprezentacija ostvarila najveći uspjeh na svjetskim prvenstvima u posljednjih 28 godina. 

Policija i aktivisti upozoravali su na takav razvoj događaja uoči prvenstva pošto statistika pokazuje da porodično nasilje raste dok igra engleska reprezentacija. 

Do sada, najpreciznije istraživanje veze Svjetskog fudbalskog prvenstva i porodičnog nasilja pokazuje da su incidenti na sjeveru Engleske povećani za 38 odsto kada je engleska reprezentacija izgubila, a 26 odsto kada je dobila utakmicu. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.