13.7.2018. 20:45
0
Erdogan neće produžiti vanredno stanje u Turskoj
Vanredno stanje u Turskoj uvedeno nakon pokušaja puča 15. jula 2016. neće se više produžavati nakon 18. jula ove godine, rekao je danas glasnogovornik predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

- Sadašnje vanredno stanje ističe navečer u srijedu 18. jula. Naš predsjednik ima želju ne produžavati ga -  rekao je Ibrahim Kalin nakon sjednice vlade u Ankari. 
 
- Borba protiv terorizma nastavit će se na temelju postojećih zakona - rekao je Kalin na press konferenciji.  

Naglasio je međutim da bi se taj režim mogao ponovno uvesti "u slučaju vanrednih prilika". Vanredno stanje uvedeno je u Turskoj u julu 2016. nakon pokušaja državnog udara, a dosad je produžavano sedam puta.

Sadašnje tromjesečno razdoblje ističe u ponoć između 18. i 19. jula. Više od 70.000 ljudi uhapšeno je u vezi s pokušajem puča, a iz vojske i državne službe otpušteno je više od 110.000 ljudi. Radilo se o prvoj sjednici vlade pod predsjedanjem Erdogana, nakon što je ukinuto mjesto premijera. Bivši premijer Binali Yildirim izabran je za predsjednika parlamenta, prenosi Index.hr.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.