14.7.2018. 12:00
0
Kina: U olujnom nevremenu poginulo najmanje 15 osoba, evakuirano više hiljada ljudi
Najmanje 15 osoba je poginulo u olujnom nevremenu koje je zahvatilo veliki dio Kine, a poplave su uništile mostove, blokirale puteve i željezničke pruge, dok je evakuirano više hiljada ljudi.

U provinciji Gansu na sjeverozapadu Kine prijavljeno je da je 15 osoba poginulo, dok se četvero vodi kao nestalo.

Kineski državni mediji navode da se u proteklih nekoliko dana izlila 241 rijeka u 24 provincije.

Meteorolozi i za danas predviđaju nove padavine, a upozorenje na poplave i klizišta objavljeni su u provinciji Sičuan na jugozapadu Kine.

Kineska državna novinska agencija Xinhua ističe da je više od deset autoputeva u provinciji Sičuan neprohodno zbog poplava te da je urušen most preko rijeke Min, koja je pritoka Jangcea.

Iz obližnjeg grada Jongkinga evakuirano je više od 80.000 stanovnika.

(SRNA/Amila Alijagić)

OlujaKina
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.