19.7.2018. 21:45
0
SAD šalje pripadnike ISIL-a u zemlje porijekla
Sjedinjene Američke Države su 24 osobe pod sumnjom da pripadaju tzv. Islamskoj državi poslale u zemlje odakle vode porijeklo, a slična sudbina očekuje još 100 ljudi.

Kako piše Wall Street Journal za tih 100 ljudi traži se mjesto gdje će biti isporučeni, a prijeti im i sudbina boravka u zatvoru Guantanamo.

Izvještaj instituta Soufan, iz oktobra 2017. godine, ističe da je većina tih osoba porijeklom iz Rusije, Saudijske Arabije, Jordana, Tunisa i Francuske.

Obećanje predsjednika SAD-a Donalda Trumpa ove godine da će povući američke trupe iz Sirije potaklo je napore da se pronađe način za rješavanje ovog problema.

Zvaničnici odbrane su rekli da bi najbolje rješenje bilo zatočenike poslati u zemlje odakle su i došli, javlja Al Jazeera.

(FENA/Amila Alijagić)

ISILSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.