20.7.2018. 13:30
0
UN: Omogućiti siguran prolaz za 140.000 civila na jugozapadu Sirije
Agencija Ujedinjenih nacija za izbjeglice u petak je apelovala na sve strane u Siriji da omoguće siguran prolaz za 140.000 civila raseljenih borbama na jugozapadu zemlje kako bi mogli primiti pomoć i dobiti utočište.

UNHCR je saopćio kako je spreman da raspravlja sa Sirijom i Rusijom o njihovim planovima da uspostave centre za sirijske povratnike. Agencija naglašava da svaki povratak mora biti siguran i dobrovoljan u skladu s međunarodnim standardima.

Skoro 13.000 sirijskih izbjeglica u susjednim zemljama vratilo se u domovinu u prvoj polovini 2018., skupa sa 750.000 interno raseljenih, izjavio je na brifingu za novinare u Ženevi portparol  UNHCR-a Andrej Mahečič, prenosi Reuters.

(FENA/Amila Alijagić)

UNSirija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.