23.7.2018. 8:35
0
U pucnjavi u Torontu poginule dvije osobe, dok je najmanje 13 ranjeno
Dvoje ljudi, uključujući napadača i jednu mladu ženu ubijeno je, a najmanje 13 povrijeđeno u pucnjavi u središtu Toronta.

Najmanje šestero povrijeđenih prevezeno je u bolnicu od kojih je jedna djevojčica u kritičnom stanju. Policija, bolničari i vatrogasci okupili su se na mjestu pucnjave, u dijelu Toronta poznatom po mnogim popularnim restoranima, kafićima i trgovinama.

Vijesti o pucnjavi u gradskoj četvrti Griktaun krenule su u ponedjeljak u 10 sati ujutro po lokalnom vremenu, a svjedoci su izjavili da su čuli 25 pucnjeva.

Toronto se bori s velikim porastom oružanog nasilja ove godine. Broj poginulih u oružanom nasilju (26) narastao je 2018. za 53 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok je broj pucnjava porastao za 13 posto, prenose Agencije.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.