25.7.2018. 9:14
0
Trump: Spremni smo da postignemo pravi dogovor s Iranom
Američki predsjednik Donald Trump ostavio je otvorenom mogućnost pregovora o novom sporazumu o denuklearizaciji Irana.

Trump je naveo da Iran nije ista zemlja, od kako je on odlučio da povuče SAD iz nuklearnog sporazuma s Teheranom, te je poručio da je spreman za dogovor, prenosi agencija AP. 

- Vidjet ćemo šta će se dogoditi, ali mi smo spremni da postignemo pravi dogovor, ne dogovor koji je napravila prethodna administracija, koji je bio katastrofa - rekao je Trump, navodi agencija Reuters. 

Trumpov komentar o Iranu uslijedio je nakon što je u nedjelju zaprijetio iranskom predsjedniku Hassanu Rouhaniju da će se suočiti s "užasnim posljedicama" ako bude prijetio SAD-u.

Iranski predsjednik je upozorio Trumpa, zbog njegovog neprijateljskog odnosa prema Teheranu, da "Amerika treba znati - rat s Iranom je majka svih ratova".

Trump je Twitteru nalogu odgovorio, velikim slovima, da ukoliko Iran prijeti SAD-u, ta zemlja će "pretrpjeti posljedice kakve je samo nekolicina pretrpjela kroz historiju".

Al Jazeera napominje da se za manje od dvije sedmice očekuje da američka administracija počne s ponovnim uvođenjem sankcija Iranu, koje su ukinute prema nuklearnom sporazumu iz 2015. godine.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.