29.7.2018. 18:30
0
Erdogan ne popušta ni ako mu SAD uvedu sankcije
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da se ta zemlja neće povući ukoliko joj SAD uvedu sankcije u diplomatskom sporenju nastalom usljed hapšenja američkog sveštenika.

“Oni ne mogu Tursku sankcijama da navedu da se povuče”, rekao je Recep Tayyip Erdogan novinarima, prenosi AP.

Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je saopštio da će SAD možda uvesti sankcije svom ključnom savezniku, Turskoj, u znak odmazde zbog tretmana Andrewa Craiga Brunsona koji je uhapšen nakon neuspjelog vojnog puča 2016. u Turskoj.

Kako agencija navodi, Branson odbacuje optužbe.

Erdogan je ukazao da “nikad nije koristio Brunsona kao kartu za cijenkanje”, ali jeste prethodno povezivao njegovo oslobađanje sa ekstradicijom muslimanskog imama Fetulaha Gulena kojeg Turska tereti za organizovanje pomenutog puča, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.