30.7.2018. 11:45
2
Uznemirujući snimak: Policija u Americi izrešetala Afroamerikanca u leđa, izbio val protesta
Policija iz Minneapolisa objavila je snimak ubistva crnca koje se dogodilo 23. jula na sjeveru grada.

Dvojica policajaca Justin Schmidt i Ryan Kelly trče za muškarcem, 31-godišnjim Thurmanom Blevinsom, a potom u njega ispaljuju više hitaca, dok im je on okrenut leđima.

- Stani, stani odmah, ruke uvis, upucat ću te - čuje se jedan od policajaca na snimku, prenosi Index.hr.

- Što? Daj, čovječe, nisam ništa napravio - uzvraća mu Blevins, dok i dalje bježi. 

Moli policajce da ne pucaju.

Istovremeno policajac viče kako je Blevins naoružan, dok se potjera nastavlja. Nakon minutu obojica policajaca ispaljuju više hitaca prema Blevinsu, koji pada na tlo i umire.

Ubistvo je izazvalo val protesta u Minneapolisu. Mještani tvrde da je Blevins bio nenaoružan te da je u ruci imao samo bocu vode, što je vidljivo na snimku. S druge strane, šef policije ubistvo opisuje kao "čin junaštva".


U toku je istraga o cijelom slučaju, prenosi Index.hr.

(Amila Alijagić)

 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.