31.7.2018. 20:30
0
Evakuacija pobunjenika i njihovih familija iz Quneitre
Evakuacija pobunjenika i njihovih familija je i dalje u toku u sirijskoj južnoj provinciji Quneitra, budući da su pobunjenici okruženi teškim naoružanjem armije, javlja sirijska državna novinska agencija SANA.

Ukupno je 12 autobusa stiglo u utorak na sjeverozapadu Quneitre kako bi prevezli pobunjenike i njihove porodice u područje gdje pobunjenici drže uporište na sjeveru zemlje.

U međuvremenu je Sirijska opservatorija za ljudska prava navela da je 9.880 pobunjenika i njihovih familija evakuisano iz Quneitre i obližnje provincije Daraae kao dio dogovora.

Ranije tokom dana mediji su prenijeli da je sirijska armija i njihovi saveznici osigurali cijelu granicu sa izraelski okupiran Golanskom visoravan.

Dogovor u vezi Quneitre došao je u svjetlu nedavnog samita američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina u Helsinkiju.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.